Tapasztalatok:

Naplóm:(2016.01.13-02.14)

Január 13:
Ma próbáltam ki először a gépet. Rendkívül kíváncsi voltam, hogy vajon milyen érzés lesz. Először a doktor úr tanácsát megfogadva alacsony fokozatra, hármasra állítottam. A 10 perces kezelés alatt semmi fájdalmat vagy kellemetlenséget nem tapasztaltam a tenyeremben, maximum egy kis bizsergető, zsibbaztó érzést ami egyáltalán nem volt számottevő.

Miután a kezemmel végeztem, a lábamon is kipróbáltam. Ötös fokozatra állítottam, hiszen a lábfejen azért vastagabb a bőr, így gondoltam, ha kicsit erősebbre állítom, akkor sem lesz gond. Habár egy kicsit csiklandozott, és egy fokkal erősebb zsibbadást éreztem, összességében semmi rossz élményem nem volt az első alkalommal.

Január 14:
Ma már ötös fokozaton vágtam bele a tenyerem kezelésébe. Továbbra sem éreztem semmi rosszat. A tegnapi bizsergés egy kicsit erősebbé vált, de a fájdalomtól azért még nagyon messze volt. A lábamnál hetes fokozatra állítottam. Ez már érezhetően erősebbnek bizonyult. Féltem is, hogy majd esetleg száraz lesz a bőröm, vagy kiütéses, de szerencsére semmi gond nem volt.

Január 15:
Mivel tegnap semmilyen panasz nem jelentkezett, gondoltam, bevállalom a hetes fokozatot a kezemen is. Ez már valóban kellemetlennek bizonyult az első egy-két percben. Leginkább úgy tudnám leírni, mintha 5 másodpercenként egy nagyon enyhe méhcsípést éreznék. A kezelés után tenyerem és az ujjaim széle kipirosodott, de ez az enyhe bőrpír nagyjából egy óra alatt elmúlt, úgyhogy nem kell megijedni, amennyiben valaki ilyesmit tapasztal.

Január 16:
Ma nyolcas fokozaton használtam a gépet, majd – mivel gondoltam nagy gond nem lehet belőle -, kilencesre állítottam. Olyan érzés volt, mintha apró tűkkel szurkálták volna a kezem. Érdekes módon most nem pirosodott ki a bőröm, tegnap biztosan hozzászokott a nagyobb áramerősséghez.

A lábamon a 11-es fokozatot alkalmaztam. Ismét azt tapasztaltam, hogy a lábfej tűrőképessége ilyen szempontból jóval nagyobb, magasabb fokozaton is nyugodtan lehet használni. 

Január 18:
Ma 11-es áramerősséggel kezeltem a tenyerem. Ez már eléggé kellemetlennek bizonyult, legfőképpen a kezelés felétől, mikor a második 5 percben az áram kicsit felerősödik magától. Ekkor olyan érzésem volt, mintha folyamatosan csalánba nyúlnék. Egy kicsit újra ki is pirosodott a bőröm, de ennyit igazán el lehet viselni a siker érdekében.

Január 19:
Ma is maradtam a 11-es fokozaton, ugyanis a tegnapi negatív élményekből kiindulva ma már nem mertem feljebb menni. Ugyanazt a sorozatos csaláncsípés szerű érzést tapasztaltam, mint legutóbb, de ma már nem pirosodott ki a kezem. A lábamon a 14-es erősség sem bizonyult kellemetlennek, habár egy kicsit olyan volt, mintha csiklandozná valaki a talpam.

Január 20:
Ma egy hete kezdtem használni a gépet. Eddig számottevő javulást nem tapasztaltam, talán egy nagyon-nagyon enyhe hatást azért felfedezek néha, de azt is el tudom képzelni, hogy ezt csak az agyam próbálja elhitetni velem. Mindemellett nyilván nem szomorkodom, hiszen elvileg két-három hét kell, amíg kifejti a hatását. Azért titkon reménykedtem, hogy nálam majd előbb jelentkezik.

Január 21:
Ma 12-es fokozaton kezeltem a tenyerem, a lábamat pedig 14-esen. Ez az erősség már kicsit próbára tette a tűrőképességem,hiszen az eddiginél jóval erősebb szúró érzésem volt. Legfőképp az 5. percnél volt kellemetlen. Ekkor szinte teljesen elzsibbadtak a kezeim, és eléggé elkezdtek viszketni. Végül sikerült kibírnom, de eddig ez volt a legkellemetlenebb pont.

Január 23:
Ma is 12-es áramerősséget használtam – épp úgy, mint az utóbbi napokban. Végig enyhe, viszkető érzést tapasztaltam, de sokkal tűrhetőbb volt mint a legelső ,,tizenkettesnél”. Viszont ma viszonylag szárazon adtam be egy fontos dolgozatot, így most már bizonyos, hogy van hatása a mindennapi kúrának.

A lábamon 15-ös fokozatot alkalmaztam, és ez sem igényelt nagyobb megerőltetést. A lábfej felülete ( legalábbis az enyém) nagyon jól bírja a kezeléseket. Még ez a viszonylag nagy erősség sem okozott semmilyen kellemetlenséget vagy kiütést. Az izzadás viszont itt ugyanolyan mértékű, mint ezelőtt.

Január 26:
Holnap lesz két hete, hogy kibéreltem a gépet. A tenyeremen fokozatos javulást érzékelek. Az izzadás mértéke nagyjából 40-50%-kal csökkent eddig. Habár ez még nem a kívánt eredmény, de már így is kevésbé kellemetlen ez a betegség a mindennapokra nézve, ami nagyon bíztató. Az utóbbi napokban egyébként 12-es fokozaton kezeltem, és már nagyszerűen hozzászoktam. Szerintem már nem is fogok feljebb menni, maximum egy-két értékkel kíváncsiságból.

A lábamat is 15-ös fokozaton kezelem továbbra is, és ott is fellépett némi javulás. Ott nagyjából 20-30%-os, de az is több mint a semmi. Egyébként a kéz és lábfejem általában összhangban van. Ha az egyik izzad, akkor rákezd a másik is.

Január 28:
A mai nap úgy döntöttem, bevállalom a 13-as erősséget a tenyeremen,és úgy gondolom, hogy ennél feljebb nem is fogok menni, hiszen ez a stabil 12-13-as fokozaton való kezelés már nagyon hatásos. Most jutottam el egyébként arra a pontra, hogy eldöntöttem, szükségem van erre a gépre, és megveszem. 15 nap kezelés után remekül érzékelhető lett a javulás a kezemen és a lábamon egyaránt. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy eddig szünet nélkül minden nap elvégeztem a kezelést.

Február 1:
Ma is a jól megszokott 12-es fokozatot használtam a kezemen. A kezdeti csaláncsípés szerű érzés már elmúlt, teljesen hozzászokott a bőröm ehhez a kezeléshez. A mindennapjaim is sokkal kellemesebben, egyszerűbben telnek. Szinte teljesen száraz a tenyerem, lassan elmondhatom magamról, hogy csak akkor és annyira izzad, mint bárkinek. A lábam is kevésbé verejtékezik. Ez is sok kellemetlenségtől megóv és nagyon jó érzés.

Február 3:
Ma napra pontosan 3 hete használom a gépet. Eddig minden elvárásomat felülmúlta. A kezem és a lábam izzadása is elérte a nagyjából 80%-os csökkenést. A legstresszesebb dolgozatot is simán megírom úgy, hogy száraz marad. Eddig ilyen esetekben egy papír zsebkendőt vagy egy füzetet kellett a tenyerem alá tenni, mert szó szerint csurgott róla a víz, de ezekre most már nincs szükségem. Ennek következtében gyorsabban be is tudom őket fejezni; nem kell arra figyelnem ,hogy valahogy megóvjam a lapot a teljes elázástól.

Egyébként továbbra is mindennap elvégzem a kezelést: a tenyeremen 12-es a lábamon pedig 15-ös fokozaton. Úgy tervezem, hogy legalább egy hónapig minden nap rászánom ezt a húsz percet.

Február 7:
Ma kíváncsiságból kipróbáltam a 14-es fokozatot a kezemen. Az első öt percben még egész jól bírtam, de a másodikban olyan szinten elkezdett viszketni, hogy majdnem abbahagytam. Egyszer ki is vettem a tenyerem, de ez elég nagy hiba volt. Nem egy kellemes érzés ki és visszanyúlni menet közben. Abban az egy pillanatban tényleg olyan, mintha megrázna az áram. Nem ajánlom senkinek. Ezen az egy kis félrelépésen kívül kibírtam, de eléggé össze kellett szorítani a fogam. Legközelebb inkább maradok a megszokottnál.

Február 10:
4 hete kezdtem el használni a gépet. Ez alatt az izzadás valóban elérte a 80%-os csökkenést. Ez sokat könnyített az életemen, hiszen bármikor kezet tudok fogni valakivel, vagy meg tudom fogni valakinek a kezét még akkor is, ha éppen izgulok valami miatt.

Imádom ezt a készüléket. Minden elvárásomat felülmúlta. Egy hónapja bevallom még azt hittem, hogy végső megoldás számomra csak a műtét lehet, de szerencsére bejött, amire nem számítottam, és megszűnt az egyik legnagyobb problémám.

Február 14:
Az utóbbi napokban kihagytam néhány kezelést, ugyanis a kezeim kicsit kiszáradtak, és nagyon halvány,ekcéma szerű kiütések jelentek meg az alkarom végén,( azon a részen, ami még éppen beleér a vízbe) és a hüvelykujjaimnál. Ebből kifolyólag átállok egy darabig a 2-3 naponta való kezelésre.

Összegzés:
Bevallom, mikor kibéreltem a gépet, nagyon szkeptikus voltam. Sokan próbáltak lebeszélni róla, de gondoltam 15000 Ft-ot megér az, hogy kipróbáljam, hiszen ha beválik, talán egy életre megoldódik ez a kellemetlenség.

Kiváló ötletnek tartom, hogy ki lehet bérelni egy hónapra, hiszen ez alatt az idő alatt le lehet vonni a következtetéseket. Nem szívesen vesz meg valamit az ember közel 100 000 Ft-ért úgy, hogy előtte nincs lehetősége kipróbálni, mert persze annak is megvan az esélye, hogy teljesen feleslegesen adott ki ennyi pénzt.

Ezért a lehetőségért nagyon hálás vagyok az Antemed Poliklinikának , hiszen megoldódott egy olyan problémám, ami egészen óvodás korom óta elkísért. Sokkal egyszerűbb a suli és tulajdonképpen az egész életem, hiszen megszűntek a kínos pillanatok, és így már azon sem kell idegeskednem, hogy esetleg az érettséginél hogy óvjam majd meg a lapokat, vagy hogy éppen milyen kellemetlenségeim adódnak majd belőle a szalagavatón. Mindenkinek őszintén csak ajánlani tudom, aki hasonló cipőben jár mint én! Szerintem sokkal humánusabb, mint bármelyik egyéb megoldás.