Az alábbiakat érdemes végiggondolni, illetve elhozni a rendelésre

TAJ kártya
A támogatott receptíráshoz szükséges. Ha nincs biztosítási jogviszonya Magyarországon, nem szükséges.

A mostani betegségre vonatkozó adatok
Például: ha más orvos már kezelte a betegséget, az általa mondott/leírt dolgok; volt-e már korábban hasonló tüenet; mióta állnak fenn a panaszok?

A mostani betegségre már alkalmazott kezelések
Ide értendő a tabletták, krémek neve, alkalmazási ideje. Gondoljon az egyéb kezelési módokra is (fénykezelés, fizikoterápia, stb). A természetgyógyászati szerek is fontosak lehetnek. Javult-e / romlott-e valamelyik kezelés mellett a panasz?

Egyéb betegségek
Jelenleg fennálló egyéb betegségek, az ezekre szedett gyógyszerek. Pl nagyon fontos tudni a legkisebb műtét előtt is, ha valaki Aspirint, Kalmopyrint vett be, mert fokozza a vérzésre való hajlamot. Fontos a gyógyszerkölcsönhatások miatt is. Lehet, hogy valami olyasmit írunk fel, ami nem szedhető együtt a korábbi gyógyszerekkel.

Korábbi betegségek
Általában a nagyobb vagy többször jelentkező betegségekre érdemes gondolni

Gondolja végig, hogy összefüggnek-e valamivel a tünetek
Például: állandóan fennállnak a panaszok? Vagy maguktól is szűnnek? Ha hosszabb ideje fennáll: nyáron vagy télen rosszabb? Van-e valamilyen étel/ital, ami rontja a tüneteket? Összefügg-e a tisztálkodással? (pl. fürdés után rosszabb)

A családban van-e hasonló vagy más betegség
Például érdekes lehet, ha egy viszkető bőrbetegség esetén más családtag is viszket, de az is, ha más jellegű a panasz: például lázas betegségen esett át mostanában.

A családban volt-e más betegség?
Például egy anyajegy szűrővizsgálat esetén fontos lehet, ha a családban előfordult bőrdaganat.

Kérdések
A felmerült kérdéseket írjuk össze. Otthon nyilvánvalónak tűnhet, hogy mire vagyunk kíváncsiak, azonban a rendelőben a szokatlan körülmények között könnyű elfelejteni a legnyilvánvalóbb problémákat is. Nem szégyen elővenni egy papírt, amire fel vannak írva az eddigi adatok mellett a kérdések is.